Boxing Day in New York en Londen

Boxing Day in New York en Londen

Bent u benieuwd wat er allemaal te doen is tijdens Boxing Day in de hoofdsteden van de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk? Hier vindt u informatie. Waar de feestdag in het Verenigd Koninkrijk echt iets is om naar uit te kijken, wordt Boxing Day in de Verenigde Staten niet gevierd. De naam van de feestdag is iets typisch Brits. De uitverkoop op de dag na kerst wordt door de Verenigde Staten echter wel erkend. Vooral in Londen en New York is het een drukte van jewelste door koopjesjagers op 26 december. Let wel op dat u soms alleen voordeel krijgt met een klantenkaart van de desbetreffende winkel. Houd er tevens rekening mee dat op Boxing Day het openbaar vervoer op aangepaste tijden rijdt.

 

Uitjes in Londen

Wilt u Boxing Day spenderen met familie of vrienden? Wanneer de boxing day londenbotanische tuin Kew Garden besneeuwd is, geeft dat een prachtig plaatje. Mensen komen tijdens Boxing Day bijeen om een sneeuwballengevecht te houden of om een wandeling  te maken door de tuin. Wanneer u tickets aan de deur koopt, kost het vijftien pond. Wilt u toch liever naar binnen bij sneeuw? Dan kunt u naar het Sherlock Holmes Museum op Boxing Day, dit is geopend. Hier vindt u het huis van de detective geheel ingericht zoals in de Victoriaanse Tijd. Een kaartje kost vijftien pond voor een volwassene. De London Dungeon is ook open als indoor museum op 26 december. Op een grappige manier worden er in dit griezelige museum verhalen uitgebeeld van Londen in de Middeleeuwen. Als u niet van martel- en moordscènes houdt is dit museum niets voor u. Tickets koopt u vanaf twintig pond.

 

Uitverkoop in Londen

Altijd al die dure Gucci tas willen hebben? Sta vroeg op tijdens Boxing Day en sla uw slag in de warenhuizen op Oxford Street of Regent Street. Dit zijn de meest populaire winkelstraten van Londen, deze straten worden druk bezocht wanneer de grote uitverkoop start. Vooral grote designermerken zijn geliefd bij koopjesjagers. Ga daarom gericht winkelen op Boxing Day, anders is de kans groot dat u niet thuiskomt met die dure tas of jas. Bij het populaire warenhuis Harrods aan de Brompton Road wordt de uitverkoop om 09:00 geopend. Voor het kopen van de geliefde Gucci tassen wordt u slechts in kleine groepjes naar binnengelaten.

 

Uitjes in New York

In de Radio City Music Hall wordt er op 26 december een groot theaterstuk boxing day new yorkgespeeld door de legendarische Rockettes. U weet wel, de dames die met hun benen in de lucht dansen. Dit spectaculaire en swingende stuk wilt u zeker niet missen. Tickets zijn te koop vanaf 42 dollar. Vindt u dansende dames te soft? Dan is er op Madison Square Garden om 19:30 een worstelwedstrijd van de World Wrestling Entertainment te zien. Tickets koopt u vanaf 26 dollar. Wilt u liever naar een gratis uitje met het gezin? Dan is het schaatsen in de Bank of America Winter Village bij Bryant Park leuk voor jong en oud een leuk alternatief. U moet uiteindelijk ook even een blik werpen op de grote kerstboom bij Rockefeller Center.

 

Uitverkoop in New York

New York, de stad die nooit slaapt. Boxing Day heet in de Verenigde Staten gewoon ‘The day after Christmas’. Wanneer u in New York verblijft op deze dag, kunt u niet zonder een bezoek aan ’s werelds grootste winkel Macy’s op Herald Square in New York. Concurrent Kohl’s heeft meerdere vestigingen in New York. Beide warenhuizen openen al om vijf uur ’s morgens, dus u dient er vroeg bij te zijn. Wal-Mart opent overigens om dezelfde tijd, terwijl Target pas om zeven uur ’s morgens opent. Chinatown is een winkelstraat met Chinese winkeltjes, u kunt daar uw voordeel met de uitverkoop doen en veel Aziatische producten kopen. Luxe merken vindt u op Fifth Avenue, zoals Louis Vuitton, Gucci en Rolex. Bovendien is het Empire State Building ook gevestigd aan deze straat. Minder luxe winkels zoals H&M en Forever 21 geven fikse kortingen tot maar liefst 70%. U moet bereid zijn vroeg uit bed te komen en de drukke winkels te trotseren, alleen dan gaat u naar huis met veel voor weinig.

Geef een reactie