Wedstrijden op Boxing Day

Wedstrijden op Boxing Day

Boxing Day staat bekend om de verschillende sportwedstrijden die op deze dag gespeeld worden in landen als Canada, Australië en Engeland. Dit jaar hoeft u niets te missen van de hoogtepunten in de sport op Boxing Day! Op deze website vindt u een handige line-up.

Er is genoeg keuze in de sport om uw vrije dag vermakelijk door te brengen. Wat dacht u van ijshockey in Canada, cricket in Australië of paardenraces in Engeland? Per sport vindt u informatie over wedstrijden in verschillende landen op deze nationale feestdag, door welke tv zenders de wedstrijden worden uitgezonden en waar u online tickets kunt verkrijgen.

 

IJshockey in Canada

Misschien wel de populairste sport in Canada is ijshockey. De World Junior boxing day ijshockeyHockey Championships starten op Boxing Day en zijn live via de televisie te volgen. Alleen teams met spelers onder de twintig jaar mogen deelnemen. Het nationale ijshockeyteam van Canada heeft al veel prijzen gewonnen in de afgelopen seizoenen. Bovendien is Canada de host van dit jaar en worden de wedstrijden gehouden in Toronto en Montreal. The Sports Network (Canada), NHL Network (USA) en Eurosport zenden de wedstrijden uit. Op Boxing Day zullen vier wedstrijden gespeeld worden vanaf 13:00. Canada zelf speelt om 20:00 tegen Rusland. Tickets om wedstrijden bij te wonen zijn erg duur, maar mocht u dit geen probleem vinden, dan kunt u hier tickets bestellen: www.worldjunior2017.com.

 

Cricket in Australië en Nieuw Zeeland

Cricket is na voetbal de populairste sport ter wereld, maar niet zo bekend onder Nederlanders. Tijdens het spel gooit een teamlid de bal op en moeten andere teamleden de bal vangen. Het slagteam slaat de opgegooide bal met een bat het veld in. Om punten te halen moet het slagteam vervolgens zoveel mogelijk heen en weer rennen totdat de bal binnen is. Op Boxing Day worden de Boxing Day Test Matches gespeeld in zowel Melbourne (Australië) als in Wellington (Nieuw-Zeeland). Dit jaar speelt Australië tegen Pakistan om 10:30 op de Melbourne Cricket Ground. De cricketwedstrijden worden net zo druk bezocht als een voetbalwedstrijd in Nederland.

Voetbal in Ierland en Engeland

Bent u toch echt een voetbalfan? Sinds 1860 is het voetbal een veelbekeken sport op de nationale feestdag van de Engelsen. Op Boxing Day worden er meerdere klassieke voetbalwedstrijden gespeeld in Engeland. BBC Sport zendt de wedstrijden van de Premier League uit. Wilt u deze vrije dag met vrienden doorbrengen? Dan kunt u in plaats van thuis de wedstrijden ook in menig Engels of Ierse pub bekijken. Liverpool speelt deze dag tegen Stoke City, Chelsea tegen Bournemouth en Arsenal tegen West Bromwich Albion. Alle wedstrijden starten om 15:00.

 

Paardenraces in Engeland

De Britten staan bekend om hun klassieke paardenraces. Op Boxing Day wordt er in de plaats Sunbury in het Kempton Park een grote paardenrace van de eerste graad gehouden. De wedstrijd heeft de naam King George IV Chase, genoemd naar de Britse monarch die regeerde in 1973. In dat jaar werd de eerste Boxing Day paardenrace gehouden. Tegenwoordig vinden er meerdere races op deze feestdag plaats. Voorafgaand aan de wedstrijd kunt u wedden op het beste paard door geld in te zetten. BBC radio 5 doet live verslag van de King George IV Chase op Boxing Day. De website van de paardenrace in het Kempton Park kunt u gebruiken om geld in te zetten.

 

Jachtrace in Australië

Bent u meer fan van watersport? In de grote stad Sydney vindt er op Boxing Day een bekende zeilwedstrijd plaats. Boxing Day valt overigens in de zomerperiode in Australië, dus u hoeft niet te koukleumen aan het water. Met Rolex als grote sponsor wordt er de tweeënzeventigste Rolex Sydney Hobart Yacht Race gehouden. Verschillende landen zullen tegenelkaar strijden, met de USA en de Australiërs als favorieten. De start is om 13:00 in de haven van Sydney. Wanneer u de zeilwedstrijd echt van dichtbij wilt zien, kunt u een cruise boeken inclusief lunch met een moderne catamaran van Fantasea. Het drie uur durende zicht op de race kost 85 dollar voor één volwassene. De tickets kunt u kopen op deze website. U profiteert naast het zicht op de race ook nog eens van een tocht langs mooie bezienswaardigheden zoals het Opera House. Dit is de website van de zeilwedstrijd.

Geef een reactie