Boxing Day 2016

Boxing Day 2016

Dit jaar valt Boxing Day op maandag 26 december. Scholen en overheidsinstanties zijn op deze dag gesloten, maar des te meer winkels zijn geopend. Echter had Boxing Day vroeger niet zozeer met shopgekte, maar vooral met liefdadigheid te maken. Om de oorspronkelijke bedoeling van deze dag in stand te houden in 2016, staan hieronder een paar tips om u op weg te helpen. Liefdadigheid is immers onlosmakelijk aan kerst verbonden en iedereen verdient een kerst met lekker eten en cadeaus. Laat uw hart spreken en nodig extra gasten uit of vul een box met wat u kwijt kunt. Tot slot kunt u deelnemen aan een georganiseerd liefdadigheidsevenement bij u in de buurt.

 

Boxing Day met familie en anderen

Wanneer u de feestdag doorbrengt met familie en u van plan bent om een heerlijke maaltijd te nuttigen, zou u ook een gezin kunnen uitnodigen waarvoor het kerstdiner te kostbaar was. Waarschijnlijk heeft u restjes van het kerstdiner over en hoeft u er niet eens speciaal voor naar de supermarkt. Koude kalkoen kan nog prima op een stokbroodje worden geserveerd en waarschijnlijk is de wijn ook nog niet op. Extra speciaal zal het zijn wanneer u enkele cadeautjes voor uw gasten heeft. Zorg ervoor dat het een informele maaltijd blijft en maak het niet te gek, anders voelen uw gasten zich misschien opgelaten.

 

Wat stop ik in de box?

Als u uit liefdadigheid een box wilt weggeven, kunt u er verschillende spullen in stoppen. Vaak is de voorraadkast nog niet half leeg na het kerstdiner. Etenswaar in de box stoppen is geoorloofd, maar denk aan de houdbaarheid van de producten. Kleding is misschien nog wel het meest passend om weg te geven, want dit zijn vaak dure aankopen voor minder bedeelde mensen. Shampoo en andere verzorgingsproducten kunnen ook in de box gestopt worden. U kunt er ook een box voor een heel gezin van maken, door snoep en speelgoed in de box te stoppen. U kunt bij de box een kaart doen met een persoonlijke kerstwens voor degene die de box krijgt. Dit maakt de box speciaal voor de ontvanger. Stop liever geen geld in de box, dit kunt u beter apart doneren aan instanties als de Voedselbank.

 

Waar kan ik de box brengen?

Veel landen kennen het concept van een Voedselbank of het Leger des Heils. Wanneer u de box liever anoniem weggeeft of u niemand kunt bedenken aan wie u de box kunt geven, dan kunt u de box afleveren bij dit soort instanties. Zeg er dan wel bij dat de box in zijn geheel weggeven dient worden, voordat men de producten verdeelt over meerdere personen. Deze instanties zijn vaak goed op de hoogte van de meest hulpbehoevende gezinnen, zo kunt u hen door de box toch nog een mooie kerst kunt bezorgen. Stel de medewerkers ervan op de hoogte als er alcohol in de box zit, soms is dit niet geoorloofd.

 

Boxing Day met kinderen

Voor kinderen kan geven ook iets moois zijn, zeker als uw kinderen genoeg speelgoed en kleding hebben. Laat uw kinderen iets uitkiezen wat ze weg kunnen geven. Het moet uiteraard nog wel bruikbaar zijn. Schoolspullen zijn ook altijd schaars in arme gezinnen, dus pennen of een schrift zijn altijd bruikbaar. Het weggeven maakt uw kinderen bewust van de luxe die zij hebben ten opzichte van armere gezinnen. Als de box speciaal voor een kind is, kunnen uw kinderen een versiering maken. Een leuke, creatieve en liefdevolle bezigheid tijdens de kerstvakantie.

 

Pak Boxing Day groots aan

Wanneer u bekend bent met veel gezinnen in arme omstandigheden, kunt u van Boxing Day ook een klein project maken. Vraag aan familie, kennissen of vrienden om spullen bij u in te leveren tijdens de kerstvakantie die ze kunnen missen. Bij supermarkten kunt u dozen vragen om de producten in te doen. Het is allemaal gratis en toch van veel waarde voor de mensen bij wie u deze dozen langsbrengt. Weet u dat sommige mensen zich schamen door armoede? Zet uw doos anoniem voor de deur wanneer u hier rekening mee houdt. Wanneer u dit teveel moeite vindt, zou u kunnen informeren naar wat lokale instanties zoals kerken doen op Boxing Day. Soms halen ze geld op voor de armen, u kunt dit ook doen.

 

Liefdadigheidsevenementen

Wilt u iets lolligs doen om geld op te halen? Dan zou u een gesponsorde duik in ijskoud water kunnen nemen. In veel plaatsen is dit op Boxing Day een georganiseerd evenement, bekend onder de naam Boxing Day Dip. De Saltwoord Boxing Day Charity Fun Run is een liefdadigheidsloop voor alle leeftijden. Tevens zijn er verschillende liefdadigheidswedstrijden zoals de Radcliffe Olympic Boxing Day Charity Game.

Geef een reactie