Wanneer is Boxing Day?

Boxing Day vindt standaard een dag na Eerste Kerstdag plaats, op onze Nederlandse Tweede Kerstdag. In een groot deel van de wereld wordt echter geen Tweede Kerstdag gevierd, waardoor dit voor de deelnemende landen een uitgelezen kans is om Boxing Day te vieren. Valt de dag na kerst op zondag? Dan wordt Boxing Day verschoven naar maandag.

Wanneer vindt Boxing Day de komende jaren plaats?

Wil je weten wanneer Boxing Day de komende jaren plaatsvindt? Kijk dan naar het onderstaande overzicht.

● Boxing Day 2018 – december 26 – woensdag
● Boxing Day 2019 – december 26 – donderdag
● Boxing Day 2020 – december 26 – zaterdag
● Boxing Day 2021 – december 26 – zondag
● Boxing Day 2022 – december 26 – maandag
● Boxing Day 2023 – december 26 – dinsdag

Boxing Day in verschillende landen

Van oudsher doen alle Commonwealth landen mee met Boxing Day. Deze landen zijn bekend met de traditie en geven ieder een gelijkwaardige invulling aan Boxing Day. In andere landen bestaat deze traditie niet, toch zijn ook in Nederland steeds meer mensen bekend met Boxing Day. Zo besluiten zij een weekendje naar Londen te boeken of gaan zij voor een vakantie naar Canada of Nieuw-Zeeland, om deze vakantie op een bijzondere manier mee te maken.

Boxing Day via het internet

Ook online worden er tijdens Boxing Day steeds meer kortingen en aanbiedingen gegeven. Belangrijk is om rond middernacht al klaar te zitten voor de meest interessante aanbiedingen. Zeker voor de mooiste acties en hoogste kortingen wordt er snel uitverkocht. Soms al enkele minuten nadat deze online worden gezet. Houd er rekening mee dat Boxing Day overal ter wereld op een ander moment begint, zo is het in Australië en Nieuw-Zeeland al veel eerder Boxing Day dan hier en begint Boxing Day in de Verenigde Staten en Canada veel later. Als je via een buitenlandse website wilt bestellen is het belangrijk om goed na te kijken met welk tijdsverschil je te maken hebt.